dimarts, 4 de març del 2014

QUARESMA 2014


Des de Pastoral Vedruna Catalunya ens fan arribar unes reflexions intenses per començar la Quaresma .Us les recomanem !

“ Camins amb cor, camins amb sentit,
 quan el jo se sap un nosaltres”
Àlex Rovira

“Tots els camins són vàlids. Però has de tenir sempre present que un camí és només un camí, i si creus que no l’has de seguir, no has de romandre en ell sota cap pretext. La teva decisió de mantenir-te en ell o d’abandonar-lo ha d’estar lliure de por i d’ambició. I per tenir aquesta claredat mental has de portar una vida disciplinada. Només llavors sabràs que qualsevol camí és només un camí, i no t’equivocaràs al deixar-lo si això és el que et diu el teu cor.
Observa cada camí detalladament i deliberadament. Fes-ho tantes vegades com sigui necessari. Llavors t’has de formular una pregunta. És una pregunta que només es planteja la gent gran. El meu mestre me la va ensenyar quan jo era molt jove i la meva sang massa vigorosa perquè la pogués entendre. Ara l’entenc. La pregunta és: “Aquest camí té cor?”.
… Si el té, el camí és bo, si no, és inútil.
Els camins no porten enlloc, però uns tenen cor i els altres no. Uns atorguen un viatge plaent, i et fas un amb ells. Els altres et confonen i t’arruïnen la vida. Uns et fan fort, els altres et debiliten.
El problema és que ningú es planteja aquesta pregunta, i quan finalment l’home s’adona que ha seguit un camí sense cor, el mateix camí està a punt de devorar-lo. En aquest punt molt pocs són capaços d’aturar-se a deliberar i abandonar-lo.
Per a mi, l’únic que val la pena és recórrer camins amb cor. Per ells viatjo i l’únic repte és travessar-los en tota la seva longitud.
Per ells viatjo i viatjo, observant, sense alè.”
Sí, és convenient aturar-nos, de tant en tant, i qüestionar-nos si els camins que estem transitant en la nostra vida (les nostres relacions, els nostres projectes professionals, els nostres anhels) tenen cor. És un exercici que no és fàcil, requereix honestedat, requereix coratge, i capacitat per preguntar-nos si el temps i energia que estem invertint en ells té sentit.
Carlos Castaneda, “Els ensenyaments de Don Joan”, en el qual va recollir les seves converses amb el bruixot Yaqui Juan Matus (Don Joan).
Us desitjo que els vostres camins tinguin cor.